7 Kasım 2009 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
Bu asma yapraklarını annem kendi bağımızdan toplayıp salamura yapıp göndermiş...
MALZEMELER
-salamura yapraklar (tuzunu bırakması için bir gece önceden suda bekletin ya da bir taşım kaynatın),
-2 su bardağı pirinç,
-1 büyük kuru soğan,
-5 diş sarımsak,
-maydanoz, dereotu,nane,reyhan,
-1 kaşık domates salçası,
-1 kaşık biber salçası,
-2 kaşık nar ekşisi,
-yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı,
-ve tuz.
YAPILIŞI
Pirinç yıkanır.Küçük küçük doğranmış soğanlar,sarımsaklar dereotu maydanoz ,nane ve reyhanlar eklenir.Salça, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.Yapraklar tek tek açılır,içine hazırlanan harçtan konur ve tencereye dizilir.Üzerine yaprakları geçmeyecek şekilde kaynamış su konur ve kaynamaya başlayınca 45 dakika kısık ateşte pişirilir. Biraz dinlendirildikten sonra servise sunulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Canım ellerine sağlık! Çok güzel görünüyor.
Yorum Gönder