gatuci lezzetleri

Share |

18 Kasım 2009 Çarşamba

HİNDİLİ PİLAV & HOŞAF SUYU


Hepimiz sık sık tavuklu pilav yaparız. Ben bu kez hindi etiyle yaptım. Yanında da doğal meyve kurularıyla yaptığım hoşaf ya da komposto suyu çok iyi gitti doğrusu.

MALZEMELER

-Haşlanıp parçalara ayrılmış hindi eti (miktarını istediğiniz kadar belirleyebilirsiniz),
-2 bardak pirinç (önceden ılık suda bekletilmiş),
-3,5 bardak su,
-sıvı yağ.

YAPILIŞI
Tencereye yağı alın.Yağ ısınınca pirinci döküp birkaç kez çevirin.Haşlanmış hindi etlerini ekleyip karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyin.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin.

HOŞAF İÇİN MALZEMELER

-Elma,kayısı,armut ve erik kurusu (tamamı 1,5 kase olabilir),
-su,
-şeker,
-eğer istenirse karanfil.

YAPILIŞI

Meyve kuruları iyice yıkandıktan sonra tencereye alınır ve üzerine aldığı kadar su konur.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 3-4 dakika kaynatılır ve şeker konur. Ocaktan alındıktan sonra eğer arzu edilirse içine karanfil (2-3 tane) atılır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam siteniz çok güzel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails