19 Kasım 2009 Perşembe
AYRANLI KÖFTE
Yöresel tatlara devam...Çok beğeneceğiniz bir tarif, çok da sağlıklı. Günlerinizde mutlaka denemelisiniz:)
MALZEMELER
-2 su bardağı köftelik bulgur,
-yeterince kaynamış su,
-tuz,
-3 su bardağı yoğurt,
-sarımsak,
-tereyağı,
-kırmızı pulbiber,
-250 gr ıspanak,
-1 su bardağı un.
YAPILIŞI
Bulgur kısır yapar gibi sıcak su dökülerek kabartılır. 1 su bardağı un dökülür, arada elimiz ıslatılarak hamur kıvamında yoğurulur. Misket büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Makarna haşlar gibi köfteler haşlanır(yaklaşık 10 dakika). Bu arada yıkanıp doğranmış ıspnakalar da ilave edilir. Haşlanan ıspanaklı köfteler süzülür. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt biraz su katılarak inceltilir, haşlanmış köftelerin üzerine dökülür. En son kırmızı pulbiberle yağ gezdirilir. Afiyet olsun :-)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder