gatuci lezzetleri

Share |

7 Kasım 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


Bu asma yapraklarını annem kendi bağımızdan toplayıp salamura yapıp göndermiş...


MALZEMELER
-salamura yapraklar (tuzunu bırakması için bir gece önceden suda bekletin ya da bir taşım kaynatın),
-2 su bardağı pirinç,
-1 büyük kuru soğan,
-5 diş sarımsak,
-maydanoz, dereotu,nane,reyhan,
-1 kaşık domates salçası,
-1 kaşık biber salçası,
-2 kaşık nar ekşisi,
-yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı,
-ve tuz.

YAPILIŞI

Pirinç yıkanır.Küçük küçük doğranmış soğanlar,sarımsaklar dereotu maydanoz ,nane ve reyhanlar eklenir.Salça, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.Yapraklar tek tek açılır,içine hazırlanan harçtan konur ve tencereye dizilir.Üzerine yaprakları geçmeyecek şekilde kaynamış su konur ve kaynamaya başlayınca 45 dakika kısık ateşte pişirilir. Biraz dinlendirildikten sonra servise sunulur.

1 yorum:

Tunay dedi ki...

Canım ellerine sağlık! Çok güzel görünüyor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails