gatuci lezzetleri

Share |

21 Kasım 2009 Cumartesi

ÇİN BÖREĞİ


MALZEMELER
-5 yufka
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 adet közlenmiş kırmızı biber
-2 dal pırasa ya da yeşil soğan
-1 demet maydanoz
-1 kase mantar
-isteğe göre 1 çay bardağı lor
-1 yumurta
-galeta unu

YAPILIŞI
2 kaşık sıvı yağda doğranmış mantar ve ince doğranmış pırasalar kavrulur.Közlenmiş biberler doğranır, maydanozlarla birlikte mantarlara eklenir.Eğer istenirse lor eklenir ve ocaktan alınır.
Yufkalar dört parçaya ayrılır.Üzerine karıştırdığınız süt ve sıvı yağ sürülür.Araya hazırlanan içten koyup sigara böreğinden kalınca sarılır.Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırılır,tepsiye dizilip 200 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails