gatuci lezzetleri

Share |

17 Kasım 2009 Salı

KISIR


MALZEMELER

-Her kişi için bir çay bardağı köftelik bulgur(ben 4 çay bardağı yaptım),
-yeşil soğan,
-maydanoz,marul,
-1 domates,
-1 salatalık,
-3 diş sarımsak,
-1 kaşık biber salçası,
-2 kaşık nar ekşisi,
-1 limon,
-nane,reyhan,
-pul biber,
-tuz ve zeytinyağı.

YAPILIŞI
Bulgur kaynamış suyla ıslatılır, ağzı kapalı olarak bekletilir.Bu arada yeşil soğan, maydanoz, marul, sarımsak, domates ve salatalık doğranır.Yumuşayan bulgura salça, pul biber, tuz, nane, reyhan, nar ekşisi ve sıkılan limon suyu konur, karıştırılır.Daha sonra zeytinyağı ve doğranmış malzemeler konulup karıştırılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails