gatuci lezzetleri

Share |

4 Kasım 2009 Çarşamba

KUZU PİRZOLA



MALZEMELER

-1 kg kuzu pirzola,
-5-6 adet sivri biber,
-yarım demet maydanoz,
-1 yemek kaşığı zeyninyağı ve tuz.


YAPILIŞI
Pirzolaları tuzlayıp teflon bir tavada hiç yağ koymadan arkalı önlü pişirin.Daha sonra zeytinyağı koyduğunuz bir tavaya doğradığınız biberleri koyup hafif kızartın.Kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri biberlerin üzerine dökün ve menemen pişirdiğiniz gibi pişirin. Pirzolaları bu tavaya alın ve kısık ateşte arada sırada ters yüz ederek yaklaşık yarım saat pişirin.Doğradığınız maydanozu ekleyip ocaktan alın ve sosuyla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails