gatuci lezzetleri

Share |

11 Kasım 2009 Çarşamba

KEREVİZ YEMEĞİ

Kerevizi çoğumuz portakallı ya da limonlu-terbiyeli yaparız. Ben bu kez evde portakal olmadığı için mandalinalı-limonlu yaptım.

MALZEMELER
-3 adet kereviz,
-3 adet havuç,
-1 adet patates,
-2 adet mandalina,
-1 adet limon,
-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
-1 çay kaşığı tuz.

YAPILIŞI
Doğranmış kereviz,havuç ve patates tencereye alınır.Kabukları iyice yıkanmış limon ve bir mandalina dilimlenip tencereye eklenir.Diğer mandalinanın suyu sıkılır ve bir çay bardağı suyla birlikte tencereye konur.Tuz eklenir,üzerine zeytinyağı gezdirilip ocağa verilir.Kaynadıktan iki dakika sonra dilimleyip tencereye koyduğunuz mandalina ve limon dilimleri kabukları acısını vermesin diye çıkarılır.Kısık ateşte pişirilir.Yemeğin ocaktan alınmasına yakın kereviz yaprakları tencereye konup karıştırılır.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails