12 Kasım 2009 Perşembe
ELAZIĞ USULÜ GÜVEÇ
Bir yöresel yemek daha...Etli güveç, Elazığ'da güveçte ve eğer imkan varsa odun ateşinde pişer. Ama ben tencerede yaptım. Evdekiler çok acıktığı için tencereden çıkarır çıkarmaz fotağrafını çektim ve ortaya bu manzara çıktı.Gördüğünüz gibi buhardan çok iyi çıkmamış ,ama yine de sizinle paylaşmak istedim.
MALZEMELER
-1 kg kuşbaşı ya da kemikli et,
-1 kg patlıcan,
-7-8 tane biber,
-4 tane domates,
-5-6 diş sarımsak,
-2 tahta kaşığı zeytinyağı ya da 1 çorba kaşığı tereyağı
-ve tuz.
YAPILIŞI
Etler tencerenin altına dizilir.Alacalı soyulup tuzlu suda bekletilmiş patlıcanlar suları sıkılarak alınır ve etlerin üzerine konulur.Patlıcanların üzerine doğranmış biberler ve en üste de doğranmış domatesler dizilir.Sarımsaklar bütün halinde ya da ikiye bölünerek domateslerin üzerine serpilir.Üzerine yağ eklenerek ocağa alınır.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte etler pişinceye kadar tutulur.Yemeğe su koymayın,sebzelerin kendi suyunda pişmesi yemeğe ayrı bir lezzet veriyor.Afiyet olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder