gatuci lezzetleri

Share |

17 Kasım 2009 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREKLER


Köyde kahvaltı başlığında size haşhaşlı çöreklerin tarifini sonra vereceğimi yazmıştım.İşte tarifi:

MALZEMELER

-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı su,
-1 tatlı kaşığı toz pakmaya,
-yarım çay kaşığı tuz,
-aldığı kadar un,
-1 su bardağı sıvı yağ,
-1 su bardağı haşhaş.

YAPILIŞI
Süt, su, pakmaya, tuz ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın.Hamurun üzerini örterek yarım saat mayalanması için bekletin.Hamuru elinizle yuvarlak şekilde açabileceğiniz kadar açın.
Haşhaşla sıvı yağı karıştırıp açtığınız hamurun üzerine sürün ve hamuru rulo yapın. Rulo yaptığınız hamuru 5 cm'lik boyutlarda kesin.Üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırında pişirin.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

ellerine sağlık,nefis olmuş...Bir gün tadına bakarız belki,ne dersin :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails