gatuci lezzetleri

Share |

12 Kasım 2009 Perşembe

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK


MALZEMELER
-1 su bardağı esmer toz şeker,
-3 yumurta,
-1 su bardağı süt,
-3/2 su bardağı sıvı yağ,
-2 havuç(rendelenmiş),
-1 paket kabartma tozu,
-aldığı kadar un,
-1 çay kaşığı tarçın,
-yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi,
-kalıbın altına sürmek için tereyeğı.

YAPILIŞI
Toz şekerle 3 yumurtayı çırpma kabına alıp iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.Unu ve kabartma tozunu birlikte ekleyip çırpın. En son da tarçını ve rendelenmiş havucu koyup karıştırın.Kek kalıbını buzdolabından çıkardığınız tereyağıyla yağlayın,ceviz içlerini serpin ki tereyağına yapışsın.Kek hamurunu kalıba dökün ve175 derceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.Havuçlar kekin pişmesini geciktireceği için kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Kek soğuduktan sonra ters çevirip kalıptan çıkarın.

1 yorum:

Tunay dedi ki...

Merhaba Gatuci Lezzetleri,cevizli kek reçetenizi :)denedim çok beğendim elinize sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails