gatuci lezzetleri

Share |

13 Kasım 2009 Cuma

BAKLALI SARMA


Baklalı sarma da yöresel lezzetlerimizden. Tokat, Çorum, Sivas gibi illerde yapılıyor.

Sevgili arkadaşım Döndü yapmış bu sarmaları ve sağ olsun bize de getirmiş. Arkadaşıma bir kez daha ellerine sağlık diyorum ve bu leziz sarmaların tarifini veriyorum.

MALZEMELER
-1/2 kg kemikli et(gerdan kısmı olursa daha iyi olur),
-1/2 kg asma yaprağı,
-1,5 bardak kalın bulgur,
-1 bardak döğme bulgur(yarma),
-1,5 bardak bakla,
-1 baş kuru soğan,
-yarım demet maydanoz,yarımdemet dereotu,
-1 kaşık biber ,yarım kaşık domates salçası,
-1 çay kaşığı pul biber, karabiber ,tuz,
-1 çay bardağı sıvı yağ.

YAPILIŞI
Bulgur ve yarma bir tepside karıştırılır,kaynamış suda kısır gibi ıslatılır.Bir gün önceden ıslatılan baklalar ayıklanır,ikiye bölünür.Islatılan iç 20 dakika bekletildikten sonra ayıklanan baklalar ilave edilir.Soğan, maydanoz.,dereotu doğranıp içine konur.Salça hafif ıslatılır ve içe ilave edilir.Baharatlar eklenir.Sıvı yağın yarısı konur. Tencerenin dibine kemikli etler dizilir.Daha önceden sıcak suda bekletilip tuzu alınmış yapraklar bu içle sarılır ve etlerin üzerine dizilir.Sarma işlemi bittikten sonra üzerine 4 bardak soğuk su ilave edilir.Kalan sıvı yağ sarmalar sarıldıktan sonra üzerine gezdirilir.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2,5 saat pişirilir.Pişme sırasında suyu yeterli olmazsa sıcak su ilave edilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails