gatuci lezzetleri

Share |

29 Kasım 2009 Pazar

BAKLAVA



MALZEMELER
-1 çay bardağı yoğurt,
-1 çay bardağı süt,
-1 çay bardağı sıvı yağ,
-1 çay bardağı su,
-1 yumurta,
-1 paket kabartma tozu,
-1 paket buğday nişastası,
-1 paket vanilya,
-alabildiği kadar un,
-yarım kg öğütülmüş ceviz içi.

Şurup İçin:
-5 su bardağı şeker,
-5 su bardağı su,
-yarım limon.

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılır,yumuşak hamur elde edilir.Hamur üç parçaya bölünür.Her parça da 13 bezeye (toplam 39 beze) ayrılır.Aralarına nişasta serpilerek bir pasta tabağı büyüklüğünde açılır.13'eriı olarak üst üste konur.Önce merdane sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.Aralarına ceviz içi serpilir (2 kez).Açma işlemi bittikten sonra dilimlenip üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirir,pişirilir.
Diğer taraftan su ve şeker 10 dakika kaynatılır.Birkaç damla limon sıkılarak ocaktan alınır.Her ikisi de ılıkken şurup dökülür.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails