18 Kasım 2009 Çarşamba
HİNDİLİ PİLAV & HOŞAF SUYU
Hepimiz sık sık tavuklu pilav yaparız. Ben bu kez hindi etiyle yaptım. Yanında da doğal meyve kurularıyla yaptığım hoşaf ya da komposto suyu çok iyi gitti doğrusu.
MALZEMELER
-Haşlanıp parçalara ayrılmış hindi eti (miktarını istediğiniz kadar belirleyebilirsiniz),
-2 bardak pirinç (önceden ılık suda bekletilmiş),
-3,5 bardak su,
-sıvı yağ.
YAPILIŞI
Tencereye yağı alın.Yağ ısınınca pirinci döküp birkaç kez çevirin.Haşlanmış hindi etlerini ekleyip karıştırın.Suyunu ve tuzunu ekleyin.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin.
HOŞAF İÇİN MALZEMELER
-Elma,kayısı,armut ve erik kurusu (tamamı 1,5 kase olabilir),
-su,
-şeker,
-eğer istenirse karanfil.
YAPILIŞI
Meyve kuruları iyice yıkandıktan sonra tencereye alınır ve üzerine aldığı kadar su konur.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 3-4 dakika kaynatılır ve şeker konur. Ocaktan alındıktan sonra eğer arzu edilirse içine karanfil (2-3 tane) atılır.
Etiketler:
ANA YEMEKLER,
DOĞAL BESİNLER,
HOŞAF- KOMPOSTO-ŞERBET VE ŞURUPLAR,
PİLAVLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
hocam siteniz çok güzel
Yorum Gönder