gatuci lezzetleri

Share |

31 Ekim 2009 Cumartesi

ENGİNAR DOLMA


Bu enginarlar temizleyip derin dondurucuya attığım mor enginarlar.Mor enginarlar diğer enginarlara göre daha büyük ,tadı ve aroması biraz daha farklı oluyor.Ben enginarları temizlerken özellikle yapraklarını fazla atmıyorum;çünkü çocuklar onları yemeyi çok seviyorlar,enginarı onlara bu şekilde sevdirdim.

MALZEMELER
-4 adet enginar,
-300 gr kıyma,
-1 su bardağı pirinç,
-1 kuru soğan,
-maydanoz,
-dereotu,
-nane,reyhan,tuz,
-1 fincan zeytinyağı,
-üzerine koymak için limon dilimleri.

YAPILIŞI
Kıyma,pirinç,doğranmış soğan,maydanoz,dereotu,nane,reyhan,zeytinyağı ve tuz karıştırılır.Temizlenmiş enginarlar bu içle doldurulur ve üzerine dilimlenmiş limonlar konur . Enginarlar tencereye dizilir.Üzerine kaynamış 2 bardak su konur.Kısık ateşte enginarlar pişinceye kadar tutulur.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten çok lezzetli denedim ve çok beğendim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails