gatuci lezzetleri

Share |

19 Ekim 2009 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Bu bamyalar bahçede ektiğimiz bamyalardan.Biz bamyanın hem zeytinyağlısını hem de etlisini seviyoruz;ama ben daha çok zeytinyağlısını tercih ediyorum.

MALZEMELER
-1/2 kg bamya,
-2 adet domates,
-1 kuru soğan,
-1 limon,
-2 diş sarımsak,
-1 kaşık salça,tuz,
-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
-1 çay bardağı su.

YAPILIŞI
Bamyaları temizleyip doğrayın.Zeytinyağını doğradığınız soğanlarla birlikte tencereye alın.Soğanlar sararınca salçayı koyup karıştırın.Bamyaları ekleyin,üzerine doğradığınız domatesi,sarımsağı ve tuzu ekleyin.Sıktığınız bir adet limon suyunu ve bir çay bardağı suyu ekleyin.Hiç karıştırmadan kapağını kapatın,kaynamaya başlayınca ocağı kısın.Yemeğiniz yaklaşık 20-25 dakika sonra hazır olacaktır.Afiyet olsun efendim!

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails