gatuci lezzetleri

Share |

10 Ekim 2009 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE


Sevgili arkadaşım Sema yaptı,bu içli köfteleri.Tadı çok güzel oldu.Değişik yörelere ait farklı içli köfteler yemiştim,ama bu çok hafif geldi.En yakın zamanda ben de deneyeceğim.

MALZEMELER:3 su bardağı köftelik bulgur,
1 su bardağı un,tuz.
İÇİ İÇİN: 300 gr kıyma,
2 adet kuru soğan(rendelenmiş),
yarım demet maydanoz,
1 kaşık salça,sıvı yağ,
tuz, karabiber,arzuya göre pul biber.
KIZARTMAK İÇİN:1 yumurta.

YAPILIŞI:İçi için kıymayla soğanı kavurun.1 kaşık salça ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun.Maydanoz,tuz,karabiber ve istenirse pul biber eklenir,karıştırılır,ocaktan alınır.Buzdolabında soğumaya bırakılır.

Bulguru kaynar suyla kısır gibi ıslatın.Yarım saat bekletin.1 bardak un ve tuzla arada elinizi ıslatarak birbirini tutuncaya kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alın.işaret parmağınızla oyarak,arada elinizi ıslatarak kenarlarını inceltin.İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyup üzerini kapatın.Kaynamış tuzlu suda 5-6 dakika haşlayıp çıkarın. 1 yumurtayı çırpın,köfteleri yumurtaya bulayıp kızartın.

2 yorum:

Muzaffer HALİSDEMİR dedi ki...

BEN GAMZENİN ABİSİ MUZAFFER EMEGİNİZE SAĞLIK COK GÜZEL GÖZÜKÜYOR,BENİM ANNEM DAHADA FARKLI YAPIYOR EMİNİM SİZİNKİDE LEZZETLİDİR AMA TATMADAN ANLAŞILMAZKİ?

çidoş dedi ki...

beraber yapalım bunladan Gamze .Çooook canım istedi!...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails