gatuci lezzetleri

Share |

26 Ekim 2009 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Şeraz'ın doğum günü için neredeyse 3 ay önce bu pastayı yapmaya karar vermiştik.Bunun nedeni aldığımız puding poşetinde bu pastanın resmi vardı ve o zaman oğluma söz vermiştim bu pastayı yaparız diye.Normalde ben pandispanyayı,pudingi ve kremayı kendim yapmayı tercih ediyorum;ama bu pasta için tarife uygun olsun diye hazır kullandık.

Bu pastayı bana desteğini esirgemeyen sevgili arkadaşım Pınar'a, onun bloğu Lezzet Pınarı'na gönderiyorum.

MALZEMELER
-1 PAKET Dr.Oetker pandispanya un,
-3 yumurta,
-7-8 yemek kaşığı su

PUDİNG:
-1 poşet Dr.Oetker kakaolu puding,
-3 su bardağı süt.

KREMA:
-1 paket Dr.Oetker vanilinli pasta kreması,
-50 gr yumuşak margarin,
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

ISLATMAK İÇİN:
-1 çay bardağı vişne suyu

DOLGU:
-1 çay bardağı fındık kırığı(ben damla çikolata kullandım),
-1 su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi

ÜZERİ İÇİN:
-2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı,
-80 gr bitter çikolata.

YAPILIŞI:
Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın.Pişirme kağıdı serilmiş 2 adet 20 cm çapındaki kalıba paylaştırıp 170 derecede 25-30 dakika pişirin(kalıbım tek olduğu için ben ayrı ayrı pişirdim).Fırından çıkarıp soğutun.Pandispanyaları kalıptan ve pişirme kağıdından çıkartıp iki pandispanyayı yarış pisti şeklinde birleştirebilmek için kenerlerından birer parça keserek düzleştirin.Kestiğiniz parçaları elinizle ufalayın.Pandispanyaları enlemesine ikiye kesin.katları vişne suyu ile ıslatın.Pudingi 3 su bardağı sütle tarife göre pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ve margarinle(ben zeytinyağlı becel kullandım) 2-3 dakika çırpın.Pandispanyaların ilk katlarını,kesik kısımlarını birleştirerek servis tabağına yerleştirip üzerine pudingin yarısını yayın.Ufaladığınız pandispanyalar ile fındık kırıklarını ya da damla çikolataları serpip vişne tanelerini dizin.Üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve ikinci katları kapatıp pasta kreması ile kaplayın.Pasta kreması ile pasatnın üzerine yarış pistinin yolunu çizin.kalan pudingi mikser ile çırpın ve çizdipğiniz yol bölümüne yayın.Üzerine pasta kreması ile yol çizgilerini çizip pistin ortasına Antep fıstığı serpin.Pasatanın kenarlarını süslemek için çikolatayı benmari yöntemi ile eritip yağlı kağıda serin ve buzdolabında bekletin.Daha sonra bir kalıp kullanarak (bardak ya da benim kullandığım gibi torpil kalıbı da olabilir) araba lastikleri hazırlayabilirsiniz.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

Çok güzel olmuş,harika...Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails