Bu enginarlar temizleyip derin dondurucuya attığım mor enginarlar.Mor enginarlar diğer enginarlara göre daha büyük ,tadı ve aroması biraz daha farklı oluyor.Ben enginarları temizlerken özellikle yapraklarını fazla atmıyorum;çünkü çocuklar onları yemeyi çok seviyorlar,enginarı onlara bu şekilde sevdirdim.
MALZEMELER
-4 adet enginar,
-300 gr kıyma,
-1 su bardağı pirinç,
-1 kuru soğan,
-maydanoz,
-dereotu,
-nane,reyhan,tuz,
-1 fincan zeytinyağı,
-üzerine koymak için limon dilimleri.
YAPILIŞI
Kıyma,pirinç,doğranmış soğan,maydanoz,dereotu,nane,reyhan,zeytinyağı ve tuz karıştırılır.Temizlenmiş enginarlar bu içle doldurulur ve üzerine dilimlenmiş limonlar konur . Enginarlar tencereye dizilir.Üzerine kaynamış 2 bardak su konur.Kısık ateşte enginarlar pişinceye kadar tutulur.
1 yorum:
gerçekten çok lezzetli denedim ve çok beğendim.
Yorum Gönder