gatuci lezzetleri

Share |

12 Ekim 2009 Pazartesi

HAVUÇLU BEZELYELİ PİRİNÇ PİLAVI


Görünüşü güzel değil mi? Özellikle çocukların hoşuna giyor.

MALZEMELER:2 su bardağı pirinç(önceden tuzlu suda bekletilecek),
1 su bardağı bezelye,
2 tane ince ince doğranmış havuç,
4 bardak su, yağ ve tuz.

YAPILIŞI:Bezelyeleri ve havuçları haşlayıp süzün.Dilerseniz havuçları haşladıktan sonra doğrayabilirsiniz.Yağı tavaya alıp kızdırın,pirinçleri dökün.Bir iki karıştırdıktan sonra bezelye ve havuçlar ekleyip karıştırın.4 bardak suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin.Piştikten sonra silikon kek kalıbına koyun,birkaç dakika bekleyip ters çevirerek servis tabağına alın.Afiyetle yiyin:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails