gatuci lezzetleri

Share |

28 Ekim 2009 Çarşamba

AÇMA PEYNİRLİ BÖREK




MALZEMELER
-1 su bardağı yoğurt,
-1 su bardağı süt,
-1/2 su bardağı sıvı yağ,
-2 yumurta,
-1 paket kabartma tozu,
-1 paket nişasta (buğday ya da mısır),
-1 çay kaşığı tuz,
-alabildiği kadar un.

İçi İçin :peynir,maydanoz ve tuz

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılır,yumuşak hamur elde edilir.18 bezeye ayrılır.Aralarına nişasta serpilerek bir pasta tabağı büyüklüğünde açılır.6'şarlı olarak üst üste konur.Önce merdane sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.Aralarına peynirli içten serpilir.açma işlemi bittikten sonra dilimlenip üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirir,pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails