MALZEMELER
-1 su bardağı yoğurt,
-1 su bardağı süt,
-1/2 su bardağı sıvı yağ,
-2 yumurta,
-1 paket kabartma tozu,
-1 paket nişasta (buğday ya da mısır),
-1 çay kaşığı tuz,
-alabildiği kadar un.
İçi İçin :peynir,maydanoz ve tuz
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılır,yumuşak hamur elde edilir.18 bezeye ayrılır.Aralarına nişasta serpilerek bir pasta tabağı büyüklüğünde açılır.6'şarlı olarak üst üste konur.Önce merdane sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.Aralarına peynirli içten serpilir.açma işlemi bittikten sonra dilimlenip üzerine yarım su bardağı sıvı yağ gezdirir,pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder