gatuci lezzetleri

Share |

7 Ekim 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE& NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI


Eskiden yeşil fasulyeyi bile etli yapardım.Ama şimdi sebzeyi sebze olarak eti de et olararak ayrı pişiriyorum.

ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE

MALZEMELER:1kg.yeşil fasulye,1 kuru soğan,4 adet domates, 4 diş sarımsak,iki tatlı kaşığı toz şeker,bir tatlı kaşığı tuz ve iki tahta kaşığı zeytinyağı.

YAPILIŞI:Ayıklanmış,yıkanmış ve doğranmış fasulyeleri tencerenin altına dizin.Üzerine doğranmış soğanları,sarımsakları ve domatesleri koyun.Tuz,şeker ve zeytinyağı gezdirin.Bu tarife kesinlikle su koymayın.Kısık ateşte pişirin.


NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER:1 kase pirinç(tuzlu ılık suda bekletilmiş),1 kase haşlanmış nohut,su,tuz ve yağ.

YAPILIŞI:Yağ tencereye alınır,süzülmüş pirinç daha sonra da nohut konur,biraz kavrulur.İki kase su ve tuz eklenir.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails