7 Ekim 2009 Çarşamba
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE& NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI
Eskiden yeşil fasulyeyi bile etli yapardım.Ama şimdi sebzeyi sebze olarak eti de et olararak ayrı pişiriyorum.
ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE
MALZEMELER:1kg.yeşil fasulye,1 kuru soğan,4 adet domates, 4 diş sarımsak,iki tatlı kaşığı toz şeker,bir tatlı kaşığı tuz ve iki tahta kaşığı zeytinyağı.
YAPILIŞI:Ayıklanmış,yıkanmış ve doğranmış fasulyeleri tencerenin altına dizin.Üzerine doğranmış soğanları,sarımsakları ve domatesleri koyun.Tuz,şeker ve zeytinyağı gezdirin.Bu tarife kesinlikle su koymayın.Kısık ateşte pişirin.
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER:1 kase pirinç(tuzlu ılık suda bekletilmiş),1 kase haşlanmış nohut,su,tuz ve yağ.
YAPILIŞI:Yağ tencereye alınır,süzülmüş pirinç daha sonra da nohut konur,biraz kavrulur.İki kase su ve tuz eklenir.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder