gatuci lezzetleri

Share |

4 Ekim 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA




MALZEMELER:1kg barbunya,1 havuç,1 kuru soğan,2 adet biber,bir domates,3 diş sarımsak, salça,2 tahta kaşığı zeytinyağı.

YAPILIŞI:Temizlenmiş barbunyalar önce suya konarak birkaç taşım kaynatılır ve süzülür. Tencereye zeytinyağı alınır,doğranmış soğan ve havuçlar konarak kavrulur.Bir kaşık salça ilave edilip karıştırılır.Daha sonra haşlanmış barbunyalar,doğranmış biber,domates,küçük küçük doğranmış sarımsak,tuz,şeker ve bir bardak su ilave edilir.Barbunyalar pişinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Hafif ılık ya da soğuk olarak üzeri dereotu ve ya maydanozla süslenerek servise hazır edilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails