22 Ekim 2009 Perşembe
SIRIN
Yöresel yemeklere devam...Sırın,farklı bölgelerde farklı adlandırılıyor.Yapımı son derece kolay.Taze yapılmış yufka ekmekle yapılırsa tadı daha güzel oluyor.
MALZEMELER
-4-5 adet yufka ekmek,
-1 kase yoğurt,
-4 diş sarımsak,
-4 kaşık tereyağı.
YAPILIŞI
Yufka ekmekleri ortadan ikiye kesin.Kestiğiniz yufkaları dar kısmından kestiğiniz kısma doğru sıkı bir rulo yapın(ince bir şerit elde deceksiniz).Her ruloyu makasla 3-4 cm uzunluğunda kesip katları açılmadan bir borcama ya da tepsiye dizin.Bütün yuflalar için aynı işlemi yapın.Daha sonra sarımsakları ezip yoğurda bir çay bardağı suyla birlikte ekleyip karıştırın.Bu karışımdan kaşık kaşık alıp yuflaların üzerine gezdirin.Tereyağını bir tavada eritip kızartın ve servisten hemen önce yufkaların üzerine gezdirerek dökün ve servise sunun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder