gatuci lezzetleri

Share |

4 Ekim 2009 Pazar

DALYAN KÖFTE& FIRINDA MANTAR DOLMASI




Geçen akşam arkadaşım Çiğdemlerde yemekteydik.İleride tariflerine sık sık rastlayacağınız Sevgili Çidoş harika yemekler yapmıştı. Bugün onun tariflerini okuyacaksınız.İşte ilki:Dalyan köfte.

MALZEMELER:1 kg kıyma,
1 kuru soğan(rendelenir,suyu alınır),
2 kibrit kutusu büyüklüğünde rendelenmiş kaşar,
1 yumurta,tuz,karabiber.
İÇİ İÇİN:2 havuç(haşlanmış),
1 çay bardağı bezelye(haşlanmış),
3 yumurta(haşlanmış).
SOSU İÇİN:1 kaşık tereyağı,
1 kaşık silme un,
1 tatlı kaşığı salça,
2 yemek kaşığı süt,
yarım çay bardağı su,karabiber ve tuz.


YAPILIŞI:Kıyma,soğan suyu,rendelenmiş kaşar,yumurta,tuz ve karabiber iyice yoğrulur.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine bu karışım yayılır.Elle düzeltilir.Arasına haşlanmış havuç,bezelye ve yumurtalar konur.Yağlı kağıt yardımıyla rulo yapılır,kat yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine konur.200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.Diğer taraftan sosu için tereyağı bir tavada eritilir,un eklenip hafif kavrulur.Bir tatlı kaşığı salça,iki kaşık süt,yarım çay bardapı su eklenir.Sürekli karıştırılır,tuz ve karabiber eklenir.Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve dilimlenmiş dalyan köftelerin üzerine dökülüp servis yapılır.






FIRINDA KAŞARLI MANTAR









Çok kolay ve lezzetli bir tarif.Özellikle ana yemeklerin yanına çok güzel gidiyor.

MALZEMELER:Bir kutu kültür mantarı,kaşar peyniri ve tuz.

YAPILIŞI:Mantarları yıkayıp sap kısımlarını,başka bir yemekte kullanmak üzere,çıkarın.Fırın tepsisine ya da toprak kaba mantarları dizin,hafifçe tuzlayıp içlerine rendelenmiş kaşar peynirikoyun.Fırına atın ve kaşar peynirlerin üstü kızarıncaya kadar pişirin.Çıkarıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails