gatuci lezzetleri

Share |

25 Aralık 2009 Cuma

POĞAÇA

Bu tarif eskiden beri yaptığımız bir tarif.Yalnız margarin yerine artık tereyağı kullanıyorum.Bu tarife çok yakın bir de kurabiye tarifi de var. Adı, perişan. Onun tarifini sonra vereceğim.

MALZEMELER
-250 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-5 bardak un
-üzerine serpmek için susam, küncü ve çörek otu

İç Malzeme:
-peynir ve maydanoz

YAPILIŞI
Unla tereyağı un bulgur bulgur oluncaya kadar elle yoğrulur. Ortasına yumurta akı, yoğurt ,sıvıyağ ve kabartma tozu konup yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır elle açılır, peynirli harçtan konur ve kapatılır.Tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam, küncü ve çörek otu serpilerek pişirilir.

1 yorum:

berna dedi ki...

gamzeciğim,ilk işim bu poğaçaları denemek olacak..perişan kurabiyelerinin tarifini sabırsızlıkla bekliyorum..2 haftadır evde ve tüm tanıdıklarımda zencefilli bisküvi tarifin uygulanıyor..yaktın bizi gamze:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails