gatuci lezzetleri

Share |

5 Aralık 2009 Cumartesi

KETE



Kete yöresel lezzetlerimizden.Erzincan,Erzurum,Kars,Muş gibi illerimizde yapılıyor.Aşağıdaki tarifle yaklaşık 15 tane kete yapılıyor.Keteyi derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

MALZEMELER
-1 litre süt
-250 gr tereyağı
-2 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket(adet) yaş maya

İç Malzeme:
-250 gr tereyağı
-aldığı kadar un

Üzerine sürmek için:yumurta sarısı

YAPILIŞI
Eritilmiş tereyağı,süt,sıvı yağ,maya, tuz ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır, kabarıncaya kadar mayalanması için bekletilir.
İçi için tereyağı bir tavada eritilir. Bulgur kıvamına gelinceye kadar un eklenir.Kete yapılırken en önemli şey içe konulacak bu malzemenin kıvamın da olmasıdır.Bu yüzden unu fazla kavrulmayacak,rengi değişmeyecek.Kavrulan tereyağlı un soğumaya bırakılır.Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınır.Her beze normal yufka büyüklüğünde açılır.Yufkanın bir ucu 4 parmak genişliğinde içe doğru katlanır, üzerine bir avuç kavrulan içten konur.Rulo yapılır.Yapılan rulo bir uçtan başlayarak yuvarlak şekilde sarılır.Sarılan hamur üzerine bastırılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır.Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.

1 yorum:

MADENİ CESARET, Funda Şenol dedi ki...

merhaba

gazi ün. iletişim fk.'nde hocayım. alternatif medya üzerine çalışıyorum ve blog yazarlığı üzerine araştırmalarım, yayınlarım var. bu aralar, yemek blogları üzerine bir çalışma yapıyorum. sizin blogunuzu tesadüfen buldum. çok renkli ve zengin göründü bana. eğer kabul ederseniz, blog maceranız ve blog yazılarınız hakkında birkaç sorumu yanıtlar mısınız? arzu ederseniz kimliğiniz saklı tutulacaktır.
kimlik bilgilerimi teyid etmek isterseniz www.gazi.edu.tr sayfasından, iletişim fakültesi adresine girip, akademik kadro başlığından yapabilirsiniz.

teşekkürler.
doç.dr. funda şenol cantek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails