gatuci lezzetleri

Share |

21 Aralık 2009 Pazartesi

CEVİZLİ KURABİYE


Arkadaşım Pınar'ın yapıp getirdiği kurabiyeleri çok beğenince birkaç gün sonra ben de yaptım.O da tarifi sevgili Ufuk'tan almış. Pınar kurabiyelere "Paris Güzeli" demişti, ben Tunceli Güzeli,Konya Güzeli ve İzmir Güzeli arasında bir seçim yapamadığım için(çünkü tereyağı Tunceli'ye, cevizler Konya'ya,yumurta,un da İzmir'e aitti) klasik adıyla yetindim.

MALZEMELER

-3 adet yumurta sarısı
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket oda sıcaklığında tereyağı
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi
-Aldığı kadar un

Üzerine :
-Yumurta akı ,yeteri kadar yarım ceviz içi

YAPILIŞI
Tereyağı ile pudra şekeri iyice karıştırılır. Sırasıyla yumurta sarıları, kabartma tozu ve azar azar un eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edildiğinde dövülmüş cevizler de katılır.Ufak parçalar halinde kopardığımız hamur yuvarlanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine biraz aralıklı olarak yerleştirilir.Her kurabiye yumurta akına batırılıp üstüne yarım ceviz konur.Önceden ısıtılmış 180 C fırında fazla kızartmadan pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails