gatuci lezzetleri

Share |

17 Aralık 2009 Perşembe

KABAK DOLMASI


Kabak dolması Anadolu'da pek çok yerde yapılıyor.Kıymalı,bulgurlu ve reyhanlı olarak Doğu'da özellikle Muş-Bulanık' ta yapılıyor.

MALZEMELER
-1 kg kabak
-1/2 kg az yağlı kıyma
-1,5 su bardağı köftelik bulgur
-1 soğan
-2 yemek kaşığı reyhan
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber ve tuz

Sos İçin:
-2 kase yoğurt
-4 diş sarımsak
-tereyağı ve kırmızı toz biber

YAPILIŞI
Kabaklar yıkanıp bir çatal yardımıyla üstleri çizilir.Küçük küçük kesilerek her iki tarafı da açık kalacak şekilde içleri oyulur.(Kabak içlerini mücver veya yemek yapmak için ayırabilirsiniz) Soğanlar ince ince doğranır,kıyma,bulgur ve baharatlarla iyice yoğrulur.Elde edilen karışım kabakların içine dışlarına taşacak biçimde doldurulur,tencereye dizilir.Üzerine aralarından görünecek kadar su konur ve pişirilir.Üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı hazırlanır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails