MALZEMELER
-1 kg küçük doğranmış kuşbaşı et
-9-10 tane sivri biber
-2 tane domates
-kekik,tuz,pul biber
-yoğurt
-4 diş sarımsak
-pide veya bayat ekmek
-2 kaşık sıvı yağ veya tereyağı
YAPILIŞI
Etler kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Pişmeye yakın tuzu konur.Piştikten sonra yağ,doğradığınız biber ,domates ve baharatlarla birlikte sotelenir.Bayat ekmekler küçük karelere bölünerek fırında kızartılır.Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.Servis tabağının en altına kızarmış ekmekler konur,üzerine et sote ve yanına ya da bizim yaptığımız gibi etlerin üzerine 2 kaşık sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder