gatuci lezzetleri

Share |

8 Aralık 2009 Salı

SÜTLAÇ


MALZEMELER

-1 su bardağı kırık pirinç
-1 litre süt
-3 silme yemek kaşığı pirinç unu
-1 limon kabuğu rendesi
- 1 vanilya
- 1.5 su bardağı toz şeker
-üzerine dökmek için tarçın ve hindistan cevizi

YAPILIŞI

Pirinçler 2 bardak suyla kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencereye şeker, süt ,vanilya,limon kabuğu rendesi alınır.Kaynamaya başlayınca pişmiş pirinçler ilave edilir. Pirinç unu yarım bardak suda eritilir kaynayan karışıma ilave edilir.5 dakika daha kaynattıktan sonra kaselere boşaltılır. soğuduktan sonra üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails