1 Aralık 2009 Salı
KÖZLENMİŞ PATLICANLA KARNIYARIK
Sevgili Çiğdem bahçesinde yetiştirdiği patlıcanları benimle paylaşınca bu yılın son karnıyarık yemeğini yaptım.Çiğdem'e patlıcanlar için bir kez de buradan teşekkür ediyorum.
MALZEMELER
-1 kg patlıcan
-250 gr kıyma
-2 domates
-1 demet maydanoz
-2 tane orta boy soğan
-3 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-tuz,kuru nane
-ve zeytin yağı
YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp fırın tepsisine dizin ve fırına verin.Patlıcanlar yumuşamaya başlayınca iki yemek kaşığı kadar zeytin yağını patlıcanların üzerine gezdirip tekrar fırına sürün. Bu arada blenderde doğradığınız soğan ve sarımsağı tavaya alın zeytin yağıyla birlikte kavurun. Kıymayı ilave edin,kıyma suyunu çekip kızarmaya başlayınca küçük küçük doğradığınız domatesi, salçayı tuzu ekleyin ,karıştırarak birkaç dakika pişirin.Son olarak doğradığınız maydanozu ve naneyi ekleyin,şöyle bir karıştırın ve ocaktan alın.Bu arada pişmiş patlıcanların içine hazırladığınız içten koyup tepsiye dizin.Üzerine dilimlediğiniz domatesleri koyun , sulandırılmış salçalı suyu döküp
fırına verin.Domatesler pişince yemeğiniz pişmiş olacaktır.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder