gatuci lezzetleri

Share |

26 Aralık 2009 Cumartesi

TAVUKLU NOODL

Noodlla yani Çin eriştesiyle markette dolaşırken kuzenim Hüseyin'in önerisiyle tanıştım. Kuzenimden tarif alarak tavuklu soslu yaptım. Bana kalırsa bu noodlın bizim eriştemizden pek farkı yok. Bir dahaki sefere yüzde yüz yerli erişteyle yapmayı düşünüyorum.

MALZEMELER
-1 paket noodl
-1 parça tavuk göğsü
-1 kırmızı biber
-1 yeşil biber
-2 kaşık zeytinyağı
-2 kaşık soya sosu
-1 çay kaşığı biberiye ve tuz.

YAPILIŞI
Tavukları parmak biçiminde ince,uzun olarak dilimleyip tencereye koyun.Yağla birlikte pişmeye bırakın. Dilerseniz göğüs etini tost makinesinde de pişirip sonra dilimleyebilirsiniz. Doğradığınız kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyip kavurun.Tuz, biberiye ve soya sosunu ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın.Noodlı makarna haşlar gibi haşlayıp suyunu süvün. Servis tabağına önce noodlı alın , üzerine tavuklu sosu koyup afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails