gatuci lezzetleri

Share |

2 Aralık 2009 Çarşamba

ORMAN KEBABI


Bayramda yaptığımız yemeklerden bir tanesi de orman kebabı.Nursel'le birlikte yaptığımız bu yemeğin tarifini Lezzet Dünyası Dergisi'nden aldık.Çok lezzetli bir yemek,herkese öneririm.

MALZEMELER

Köftesi İçin:
-Yarım kg dana kıyma
-4 dilim ekmek içi
-1 yumurta
-1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tuz

Orman Kebabı İçin:
-2 adet havuç
-3 adet orta boy patates
-1 paket mantar
-1 adet dolmalık biber
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 bardak su ya da et suyu
-1/4 demet maydanoz
-1 adet soğan ya da 12 arpacık soğan
-1 tatlı kaşığı kuru kekik
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-patatesleri kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI
Köfteleri hazırlamak için malzemelerin tümünü koyarak yoğurun.Yoğurduğunuz kıymadan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.Bir tavanın içine köfteleri dizin üzerine 1 kaşık zeytinyağı koyup hızlı ateşte ve sürekli çevirirek kızartın ve kızaran köfteleri bir fırın kabına alın.Patetesleri iri küpler halinde sıvı yağda kızartın ve kızartılmış patatesleri fırın kabına köftelerin üzerine yayın.Bir tencerenin içerisine teryağını koyun,eritin.Doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin ve içerisine iri küpler halinde doğradığınız havuçları atıp 2 dakika daha soteleyin.Daha sonra içine ikiye böldüğünüz mantarları ve doğradığınız biberleri ekleyip yaklaşık 3 dakika daha soteleyin.2 su bardağı suyu ya da et suyunu ilave edip 15 dakika havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatın. Pişen bu sosu fırın tepsisine köfte ve patateslerin üzerinedökün.Üzerine kekik ve taze maydanozları atıp üzerine ıslak yağlı kağıt kapatın ve 170 C'de 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails