gatuci lezzetleri

Share |

8 Aralık 2009 Salı

HARPUT KÖFTESİ



Yöresel yemeklerimize devam...Harput köftesi adından da anlaşılacağı gibi Elazığ yöresine ait bir yemek.Maden köftesi,sulu köfte de deniyor.Bu yemeği kıyma yerine tavuk göğsüyle de yapabilirsiniz.Tavuklusunu daha önceden arkadaşım Pınar'ın bloğu Lezzet Pınarı'na göndermiştim.Arzu edenler oraya da bakabilirler.

MALZEMELER
-1/2 kg az yağlı kıyma
-1 baş soğan(rendelenmiş)
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yumurta sarısı
-tuz ,karabiber, reyhan
- sıvı yağ ve salça
- 1 yemek kaşığı un (köfteleri unlamak için)

YAPILIŞI
Un hariç diğer malzemeler çok iyi yoğuralım. Arada elinizi ıslatarak misket şeklinde hazırlayıp hafif tekerlek biçimi verdiğimiz köfteleri bir tepsiye alarak üzerine 1 kaşık unumuzu serpelim.Tepsiyi sallayarak unun köftelere bulanmasını sağlayalım.Tencereye sıvı yağ alarak ısıtalım.Üzerine salçayı koyup kavurduktan sonra yeterince kaynamış su ekleyelim.Kaynayan salçalı suya köfteleri ekleyerek 15-20 dakika pişirelim.Afiyetle yiyelim :-)

1 yorum:

berna dedi ki...

izin günüde kesinlikle bu tarifi deneyeceğim..çok güzel görünüyor küçük küçük köfteler:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails