MALZEMELER
-1 PAKET Dr.Oetker pandispanya un,
-3 yumurta,
-7-8 yemek kaşığı su
KREMA:
-1 paket Dr.Oetker vanilinli pasta kreması,
-50 gr yumuşak margarin,
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
ISLATMAK İÇİN:
-1 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı süt
DOLGU:
-1 çay bardağı fındık kırığı
ÜZERİ İÇİN:
-80 gr bitter çikolata,
-süslemek için çakıl taşı görünümlü çikolatalar,oyuncak şekerler
-etrafına koymak için 2 kutu rulo kat
YAPILIŞI
Pandispanya ununu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın.Pişirme kağıdı serilmiş 25 cm çapındaki kalıpta 170 derecede 25-30 dakika pişirin .Fırından çıkarıp soğutun.Pandispanyayı kalıptan ve pişirme kağıdından çıkartıp ikiye kesin.Katları 1 su bardağı şekerli sütle ıslatın.Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ve margarinle(ben zeytinyağlı becel kullandım) 2-3 dakika çırpın.Pandispanyaların ilk katını servis tabağına yerleştirip üzerine pasta kremasının yarısını sürün ve üzerine fındık kırıklarını serpin.Pandispanyanın diğer katını da üzerine kapatıp kalan kremayı pastanın her tarafına yayın.Bitter çikolatayı benmari usulüyle eritip pastanın üzerine kenarları boş kalacak şekilde yayın,rulo katları pastanın etrafına dizin. Çakıl taşı görünümlü çikolatalarla çikolata sosu döktüğünüz yerin etrafını dilediğiniz gibi süsleyin.
1 yorum:
canım arkadaşım eline ve emeğine sağlık. benim için unutamayacağım bir gündü. teşekkür ederim ayrıca tadı da çok hafif ve lezzetliydi:)
Yorum Gönder