gatuci lezzetleri

Share |

24 Aralık 2009 Perşembe

ISPANAKLI KEK

Ispanaklı kek hem kolay yapılıyor hem de çok lezzetli bir kek. Ispanak yemeyen çocuklara da kolayca yedirebilir ve hatta" fıstıklı kek" diye şaka yapabilirsiniz.



MALZEMELER

-250 gr ıspanak
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağından az sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt
-üzerine serpmek için ezilmiş fıstık

YAPILIŞI
Ispanakları yıkayıp su koymadan bir tencerede kısık ateşte haşlayın,suyunu süzüp rondoyla ezin.Şekerle yumurtayı çırpın,üzerine yağı koyun çırpmaya devam edin.Unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.Unu normal kek kıvamından biraz daha kalın olacak şekilde fazla koyun. Çünkü ıspanakları koyduğunuzda hamurunuz biraz sıvılaşacaktır.Ispanakları da koyup çırpın ve unlayıp yağladığınız kek kalıbında 170 C'de pişirin.
Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın.Pişirdiğiniz keki iki parçaya bölün arasına krem şantinin yarısını koyun,diğer yarısını da kekin üzerine sürün.Ben bu kez keki ikiye bölmeden bütün krem şantiyi üzerine sürdüm.En üstüne de ufaladığınız kek parçalarıyla birlikte fıstıkları serpip servis yapın.Afiyet olsun.

1 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım bu keki çok severim.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Bende yapıp yayınlayacağım.Seninli ile karşılaştıracağım,belki farklıdır.Ama inan seninki süper olmuş,benimki böyle olmazsa yayınlamam.Sevgilerrrrrr.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails