gatuci lezzetleri

Share |

10 Aralık 2009 Perşembe

AYRANLI ÇORBA


Bayramda gittiğimizde Naciye yengenin yaptığı yemekler arasındaydı ayranlı çorba.Annem de sık sık yapar bu çorbayı ve yaz kış farketmez, sofralarında sık sık bulunur.Yağsız da tüketilebildiği için bu çorbanın iyi bir diyet yemeği olacağını da düşünüyorum. Yengeme bir kez de buradan ellerine sağlık diyorum ve çorbanın tarifini veriyorum.

MALZEMELER
-2 su bardağı aşurelik buğday
-1 su bardağı nohut
-4 bardak yoğurt
-su,tuz
-nane ve isteğe göre pul biberle kızartılmış yağ

YAPILIŞI
Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdaylar pişirilir.Pişirilirken suyu az konur ki suyunu tamamen çeksin.Pişirilen nohut ve aşurelik buğdaylar soğutulur.Yoğurt suyla çorba kıvamında inceltilir,tuz konur.Nohut ve buğdayla karıştırılır.Arzuya göre sadece naneyle veya nane ve pul biberli yağla servise sunulur.

1 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Hoşgeldiniz,ellerinize sağlık.Sevgilerrrrr.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails