gatuci lezzetleri

Share |

6 Ekim 2009 Salı

ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ


Geçen gün çocuklarla birlikte bisküvi(kurabiye de diyebiliriz) yaptık.Kullanılan malzemeler açısından son derece sağlıklı bisküviler.Kurabiyeler pişince benim oğlanlar büyük bir zevkle süslediler.İşte bu güzel bisküvilerin tarifi:

MALZEMELER: 3 su bardağı un,
125 gr tereyağı,
1 su bardağı kahverengi toz şeker,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı toz zencefil,
2 yemek kaşığı pekmez,
1 yumurta,

SÜSLEMEK İÇİN:Dr.Oetker süsleme glazürü.


YAPILIŞI:Unu,tereyağını(eritmeden), karbonatı, zencefili tereyağı ufalanıp un bulgur bulgur oluncaya kadar yoğurun.Sonra şeker,yumurta ve pekmezi ekleyip yoğurun.Tezgah üstünde merdaneyle ya da elle açın.Kurabiye kalıplarıyla kesin,yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Daha önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üstleri hafif kızarana kadar pişirin.5 dakika tepside bekletip spetula yardımıyla bisküvileri alın.Soğuduktan sonra süsleyin.

2 yorum:

berna dedi ki...

gamzeciğim adam kalıplarını nereden bulabilirim çok güzel görünüyorlar bende denizle yapmak istiyorum:)

Gamze dedi ki...

Bernacığım ben onları çok eskiden almıştım.Sanırım Kipa'dan,ama çok da emin değilim.Deniz Baba için ben araştırırım...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails