gatuci lezzetleri

Share |

2 Ekim 2009 Cuma

YAYLA ÇORBASI



Yayla çorbasını özellikle büyük oğlum çok seviyor.Ben de sık sık yapıyorum.

MALZEMELER:Bir kahve fincanı pirinç ya da arpa şehriye,bir yumurta sarısı,bir kase yoğurt,2 yemek kaşığı un,yarım limon,tereyağı,nane,tuz,pul biber ve su.

YAPILIŞI:Pirinç bir su bardağı su ile kaynatılır.Pişmeye yakın bir kase yoğurt,bir yumurta sarısı,iki kaşık un ve yarım limonla hazırlanıp çırpılmış terbiye yavaş yavaş ilave edilir.Bir kase su daha eklenir.Bu arada sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp birkaç dakika daha kaynatılır.Bir tavada tereyağı eritilir, bol nane ve pul biber konularak kızartılır ve çorbaya dökerek servis edilir.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

ben de çok severim bu çorbayı,ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails