gatuci lezzetleri

Share |

9 Ekim 2009 Cuma

ŞEKERPARE



MALZEMELER:3 fincan sıvı yağ,
3 fincan toz şeker,
2 yumurta,
2 kaşık yoğurt,
1 kabartma tozu,
1 limon kabuğu rendesi,
aldığı kadar un,
üzeri için fındık.

ŞERBETİ İÇİN:4,5 bardak şeker,
4,5 bardak su.


YAPILIŞI:Sıvı yağ,toz şeker,2 yumurta,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi ve un karıştırılır.Yumuşak bir hamur elde edilir.Elle şekil verilip fırın tepsisine dizilir,üzerine fındık konulur ve pişirilir.
Diğer taraftan 4,5 su bardağı şeker,4,5 su baradağı suyla kaynatılır.2-3 dakika kaynadıktan sonra şurup soğumuş şekerparelerin üzerine dökülür.

1 yorum:

Nursel dedi ki...

MUTFAKTA EN ÇOK ŞURUPLU TATLILARI YAPMAYA BAYILIRIM.BULDUĞUM HER TARİFİ ANINDA DENERİM.GAMZECİĞİM ,BU AKŞAM BİRDE SENİN TARİFİNLE ŞEKERPARE'Yİ DENECEĞİM.ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK....ŞU AN SABAHIN 10.00'U VE BENİM CANIM ACAYİP TATLI ÇEKTİİİİ:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails