gatuci lezzetleri

Share |

17 Ekim 2009 Cumartesi

NARLI TATLI



Bu tarif Yetur'dan,sevgili Yeşim'e ait.Ben biraz değişiklik yaptım.Çok hafif ve güzel oldu.

MALZEMELER

NARLI MUHALLEBİ İÇİN:

-1 çay bardağı narlı lezzo (ben bunun yerine 2 çay bardağı sıktığım nar suyu koydum),
-5 çay bardağı su (isterseniz su yerine tamamını nar suyu koyabilirsiniz),
-1 çay bardağı şeker,
-1 çay bardağı mısır nişastası.

SÜTLÜ MUHALLEBİ İÇİN:

-5 çay bardağı süt,
-1 çay bardağı şeker,
-1 çay bardağı mısır nişastası,
-1 paket vanilya.

Bu malzemeleri iki ayrı tencereye koyun.Ben ikisini de aynı anda iki elimi kullanarak hazırladım,çünkü acelem vardı.Eğer kalıbınız varsa önce narlı muhallebiyi pişirin(puding gibi),ıslatılmış kalıba dökün.Sonra pişirdiğiniz sütlü muhallebiyi üzerine dökün.Soğuduktan sonra buz dolabına koyup bekletin.15-20 dakika beklettikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın.Üzerini narla süsleyin.

1 yorum:

alev dedi ki...

çok güzel görünüyor,elinize sağlık ben de deneyeceğim

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails