gatuci lezzetleri

Share |

13 Ekim 2009 Salı

ISPANAKLI,PIRASALI AÇMA BÖREK



MALZEMELER


HAMURURU İÇİN:1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı su,
1/2 su bardağı sıvı yağ,
1 yumurta(akı içine konacak,sarısı üzerine sürülecek),
aldığı kadar un.
İÇİ İÇİN: 1/2 kg pırasa,
1 kg ıspanak,
2 kaşık sıvı yağ,tuz, karabiber
ve üstü için susam.

YAPILIŞI:Yoğurt,su,sıvı yağ,yumurta akı ve yeteri kadar un yoğrulur,yumuşak bir hamur elde edilir.Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.

Diğer taraftan pırasalar soğan gibi ince doğranır,yağda kavrulur.Üzerine doğranmış ıspanaklar konur.Ispanaklar sönünceye kadar kavrulur.Tuz ve karabiber eklenip ocaktan alınır.

Bezeler,un serpilerek oklavayla açılır.Açılan yufkanın bir kenarına iç malzemeden konur,rulo yapılıp fırın tepsisine konur.Bütün ruloları tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam ve ya çörek otu serpilir.200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar(yaklaşık 30 dakika) pişirilir.Fırından çıkarılan börekler tepside dilimlenip servise sunulur.

1 yorum:

figen dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails