gatuci lezzetleri

Share |

27 Ekim 2009 Salı

GÜLEN PASTA



Şeraz'ın doğum günü aynı zamanda dayısının ve yengesinin evlilik yıl dönümü.Nursel Şeraz doğduğundan beri evlilik yıldönümlerini kutlayamadıklarını söyleyince ve de yapacağı ağlayan kek migren ağrısından dolayı ertelenince iş başa düştü ve yukarıdaki pasta çıktı.

Bu pastayı "Porselen Demlik Çay Saati 46. Hafta"etkinliği için nurmutfakta bloğuna gönderiyorum.

MALZEMELER

-1 PAKET Dr.Oetker pandispanya un,
-3 yumurta,
-7-8 yemek kaşığı su


KREMA:
-1 paket Dr.Oetker vanilinli pasta kreması,
-50 gr yumuşak margarin,
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

ISLATMAK İÇİN:
-1 su bardağı süt

DOLGU:
-1 çay bardağı fındık kırığı

ÜZERİ İÇİN:
-80 gr beyaz çikolata,
-süslemek için pasta şekeri

YAPILIŞI
Pandispanya ununu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın.Pişirme kağıdı serilmiş 25 cm çapındaki kalıpta 170 derecede 25-30 dakika pişirin .Fırından çıkarıp soğutun.Pandispanyayı kalıptan ve pişirme kağıdından çıkartıp ikiye kesin.Katları 1 su bardağı sütle ıslatın.Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ve margarinle(ben zeytinyağlı becel kullandım) 2-3 dakika çırpın.Pandispanyaların ilk katını servis tabağına yerleştirip üzerine pasta kremasının yarısını sürün ve üzerine fındık kırıklarını serpin.pandispanyanın diğer katını da üzerine kapatıp kalan kremayı pastanın her tarafına yayın.Beyaz çikolatayı benmari usulüyle eritip pastanın üzerine yayın,dilerseniz krema torbasına koyacağınız kremayla da süsleyin.Pasta şekeriyle üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

1 yorum:

nurmutfakta dedi ki...

ETKİNLİKTEN MERHABA

ellerine sağlık canım katılımın için teşekkür ederim yine beklerim sevgiler..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails