gatuci lezzetleri

Share |

24 Şubat 2010 Çarşamba

SİMİT

Çok lezzetli, çıtır çıtır simitler yaptım. Çocuklar çok sevdiler.Hem evde yapıldığı için de çok da sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Tarif Pınar'dan.


MALZEMELER.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üstü
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Bolca susam(ben küncü de kullandım)

Tüm malzeme ile hamur yoğrulur. Üstü nemli bir bezle örtülüp bir saat kadar mayalanması için bekletilir. 20 eşit bezeye ayrılır. İki beze alınıp yuvarlanarak şerit haline getirilir. Birbirine dolanıp simit şekli verilir.Pekmez,sıvı yağ ve su karıştırılır. Önce pekmezli sosa sonra da susama bulanıp tepsiye dizilir. Öncedn ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aştın kendini gamze..simitlerin harika...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails