gatuci lezzetleri

Share |

28 Şubat 2010 Pazar

MANTARLI KEREVİZ


Kerevizi hiç mantarlı denediniz mi? Gerçekten güzel oluyor.

MALZEMELER
3 adet orta boy kereviz
300 gr mantar (ben kavak mantarı kullandım)
1 adet kuru soğan
1 adet pırasa
1 kaşık salça(biber ve domates karışık)
tuz, iki tahta kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı su

YAPILIŞI
Küçük doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin.Pembeleşince salçayı ekleyip sotelemeye devam edin.Yıkayıp doğradığınız kerevizi ve pırasayı ekleyip 2-3 dakika soteleyin.Yine yıkayıp doğradığınız mantarları ekleyin.Tuzunu ekleyin.Mantarlar suyunu salacaktır.Ancak gerekli görürseniz yarım çay bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.Kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun :-)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails