gatuci lezzetleri

Share |

17 Şubat 2010 Çarşamba

YÖRESEL PEYNİRLİ PİZZA




MALZEMELER
-1 adet mayalanmış ekmek hamuru
-yarım kangal sucuk
-közlenmiş kırmızı biber(kışın biber kullanmadığımız için buzluktaki biberi kullandık)
-250gr mantar
-tel peynir (Kars yöresi)

Sosu için:

-1 yemek kaşığı salça
-1 çay kaşığı kekik
-3 yemek kaşığı su

YAPILIŞI
Hazır hamurumuzu yağlanmış teflon tepsimize elimizle düzgün bir şekilde yayıyoruz. Sos malzemesini bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz. Doğradığımız mantar ve sucukları tepsiye eşit bir şekilde yayıyoruz. Közlenmiş kırmızı biberleri de ekleyerek pizzamızı önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Pişmesine 5dk kala yıkanmış tel peynirleri ilave ediyoruz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails