gatuci lezzetleri

Share |

19 Şubat 2010 Cuma

KIYMALI-CEVİZLİ BÖREK



MALZEMELER
1kg yufka (5 adet)
1/2 kg kıyma
2 adet iri soğan
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
karabiber, tuz

YAPILIŞI
Kıymayı içine yarım su bardağı kadar su ekleyip karıştırın ve ocakta suyunu tamamen çekene kadar pişirin( bu ön haşlama kıymanızın çok daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyor, tavsiye ederim) , iyice suyunu çekince doğradığınız soğanları ilave edin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Kıyma çok yağsızsa bu işlem sırasında biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Kıymayı ocaktan indirince ceviz, tuz ve karabiberini ekleyin, güzelce karıştırıp soğutun.
Yufkalarınızı istediğiniz ebatta, sigara böreği gibi üçgenler halinde kesin. Ben birkaç yufkayı dörde, birkaçını da altıya böldüm. Dörde böldüklerimi uzun ve gevşek rulolar haline getirip S seklinde kıvırdım. Altıya böldüklerimi de kalın sigara börekleri gibi sardım. Tadları aynı fakat görüntüleri oldukça farklı. Hangisi kolayınıza gelirse. Bir bardak, süt yarım bardak sıvıyağ ve bir yumurtanın beyazını ( sarısını üzerine sürmek için ayırdık) iyice çırpıp, sararken her yufkanın üzerine bu karışımdan sürün ve bir miktar kıymalı içi de koyarak sarın ve yağlanmış tepsiye böreklerinizi dizin. Bir çorba kaşığı kadar sıvı yağı yumurta sarısı ile karıştırıp böreklerinizin üstüne sürün ve 180 C fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails