gatuci lezzetleri

Share |

6 Şubat 2010 Cumartesi

DİL YEMEĞİ

Her ne kadar sakatattan yapılan yemekler kolesterolü artırıyorsa da yılda birkaç kez yapıyorum.Özellikle dil, benim vazgeçilmezlerim arsında.Dili haşladıktan sonra soğuk olarak sandviç ekmeği arasında ya da şöğüş yaparak lavaş ekmeğiyle bir dürümde de yiyebilirsiniz. Emin olun ki çok lezzetli olacaktır. Dil aynı zamanda iyi bir mezedir de. Ben suyuyla biraz da kelle paçayı andırsın diye yemeğini yaptım.

MALZEMELER
1 adet dana dili
1 kase yoğurt
4 kaşık un
4 diş sarımsak
yarım limon suyu veya arzuya göre sirke
tuz

YAPILIŞI
Dil yıkanıp düdüklüde haşlanır (yaklaşık 20 dakika). Haşlanan dilin derisi soyulup atılır ve istenilen büyüklükte doğranır. Tekrar haşlanan suyun içine aktarılır.Un ve yoğurt çırpılır ve tencereye eklenir.Kaynayıncaya kadar karıştırılır.Tuzu eklenir. Diğer taraftan ezilmiş sarımsak ve limon ya da arzuya göre sirke karıştırılır.Yine isteğe göre tabaklara dağıtılır.

1 yorum:

SerpiL dedi ki...

çokilginç bir tarif hiç tatmadım merak ettim ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails