gatuci lezzetleri

Share |

15 Şubat 2010 Pazartesi

PİŞİ




MALZEMELER
-5 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-instant(hızlı) katı hamur mayası
-aldığı kadar su
Kızartmak için:
-1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılarak ılık yerde kabarması beklenir (bu hamuru fırından hazır olarak da alabilirsiniz). Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak unlu zeminde merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Açılan hamur bıçak yardımı veya hamur kesici ile dörde kesilerek 4 adet üçgen elde edilir (unlu zeminde açmamızın sebebi içine yağ çekmemesi içindir). Hazırlanan hamurlar kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails