15 Şubat 2010 Pazartesi
PİŞİ
MALZEMELER
-5 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-instant(hızlı) katı hamur mayası
-aldığı kadar su
Kızartmak için:
-1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılarak ılık yerde kabarması beklenir (bu hamuru fırından hazır olarak da alabilirsiniz). Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak unlu zeminde merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Açılan hamur bıçak yardımı veya hamur kesici ile dörde kesilerek 4 adet üçgen elde edilir (unlu zeminde açmamızın sebebi içine yağ çekmemesi içindir). Hazırlanan hamurlar kızgın yağda kızartılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder